All the images being part of this Blog is property of the Author, unless noted otherwise.. Üzemeltető: Blogger.
A blogsale 01.19 - 01.29. között utazás miatt szünetel!

Egy kis blogszünet...irány India!

Helo lányok!

A blogsale február 2-14 között kicsit szünetel, Indiába repülünk.
Nem szeretem a telet, a hideget, a kevés fényt, napimádó vagyok. Ha süt a nap jobb a kedvem, több az energiám is . Valahova menni kellene.... A repjegyeket Indiába, mivel ott még sosem jártunk, hirtelen felindulásból vettük nemrég. Mi kis naivak :) Arra persze nem gondoltunk hogy oda vizum is kell. Mivel mi nem angolok vagyunk elég körülményes a beadása, sok igazoló papír kell hozzá, erre nem számítottunk. Nagynehezen beadtuk és izgatottan lestük a postást minden nap, hozza-e az útleveleket vissza. Benne volt a pakliban hogy nem jönnek meg időben, ahogy travel-fórumokon olvastam, mások több mint egy hónappal az utazás előtt beadják. Szerencsénk volt, tegnapelőtt este csengetett a futár :)) 
India új ország lesz számunkra. Már várom amikor kiszállok a gépből és megcsap a levegő. Minden országban mások az illatok. Itt megint más lesz a kultúra, mások a szokások, az emberek. Izgalmas lesz egy új helyen. Emlékszem arra az izgalomra, amikor Dél-Amerikában (Limában) először landoltunk :) Idővel persze csökken ez az izgalom egy picit, azóta már háromszor jártam Peruban, Lima belvárosát talán jobban ismerem mint Budapestet.
 Az ételekre is kiváncsi vagyok, bár itt Manchesterben rengeteg az indiai étterem, takeway. Van itt egy utca, a Curry Mile, hát ott kb. 50-60 indiai kajázdát egymás mellett tuti találunk. Szeretem az indiai konyhát, a fűszerek, gyümölcsök, zöldségek nagy részét indiaiaknál vesszük. Finomabb ott az árú és persze olcsóbb is, pl 2 ananász 1 font, 3 uborka 1 font, 3 jégsaláta 1 font és még sorolhatnám. Akik már jártak Indiában tanácsolták, hogy ott különösen vigyázzunk a higiéniára, az oltások megvannak, a maláriatablettát már szedjük..hasmenés mentes utat kívánok magunknak :)
Szokásosan kevés ruhát viszünk, hisz várnak rám a bazárok! Sok anyagot, kendőt, ruhát, ékszert szeretnék venni. Persze a kozmetikumokra is figyelni fogok, jó lenne pár tipikus indiai érdekességet találni és beszámolni róluk.

Ez idő alatt figyelmetekbe ajánlom a Vatera oldalam, ahol továbbra is futnak az aukciók.
Emailben is elérhető leszek, kis türelmet kérek, ha nem válaszolnék azonnal.

Napsütés, pálmafák, tenger jövüüüüüüünk!


9 megjegyzés

 1. Jó utat és vigyázzatok magatokra :)

  VálaszTörlés
 2. De jó lesz nektek! :)) Jó utat!!

  VálaszTörlés
 3. Érezzétek jól magatokat, jó utat és mondtam már, hogy azért néha szívesen cserélnék veled? :D Ja és remélem lesz egy rövidke (vagy inkább hosszabbka) fényképes beszámoló.

  VálaszTörlés
 4. Jó utat ! És várjuk a beszámolókat :)

  VálaszTörlés
 5. Vigyázzatok magatokra, jó pihenést, sok fürdést :)

  VálaszTörlés